Toyota maakt prijzen Proace City Electric bekend: vanaf 25.995 euro, excl. btw

Deel met uw vrienden

  • Standaard uitgerust met 50 kWh batterij met range tot 280 km (WLTP)
  • Snel opladen met 3 fase-lader (11kW) en snelladen tot 100 kW
  • Volop laadvermogen en trekvermogen
  • Ondernemer ontzorgt met unieke garantievoorwaarden en Toyota Oplaadservice
Toyota-Yaris-Cross-Adventure

Toyota introduceerde in mei van dit jaar de nieuwe Toyota Proace City Electric, een lichte bedrijfswagen met batterij-elektrische aandrijving. Nu maakt Toyota bekend dat de prijzen van de emissievrije bestelwagen beginnen bij 25.995 euro, excl. btw en subsidies. De Proace City Electric is een aanvulling op de al langer bestaande, succesvolle Proace Electric bedrijfswagenfamilie.

Toyota investeert in hybride-elektrische, waterstof-elektrische en batterij-elektrische modellen, waarbij in het laatste geval vooralsnog de nadruk ligt op bedrijfswagens. Juist voor deze categorie auto’s ziet Toyota enorme voordelen bij het bestrijden van zowel CO2 als fijn- en stikstof in grote steden.

Verrassend voordelig

Voor de vanafprijs van 25.995 euro excl. btw levert Toyota een Proace City Electric Van in de standaardlengte, voorzien van een batterij (lithium-ion) van 50 kWh. Behalve deze Proace City met een laadinhoud van 3,3 m3 is er voor een meerprijs van 1.000 euro excl. btw ook een Long-versie met een laadinhoud van 3,9 m3. De prijs is nog exclusief subsidies die er vanuit de landelijke overheid en diverse gemeentes bestaan. De ondernemer kan daarbij gebruikmaken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA, 28 procent) en de milieu-investeringsaftrek (MIA, 36 procent). Volledig elektrisch rijden valt hiermee verrassend voordelig uit.

Actieradius tot 280 kilometer

De Proace City Electric 50 kWh is als nieuwste compacte batterij-elektrische bedrijfswagen goed bruikbaar met een actieradius tot 280 kilometer (WLTP). Dankzij de regeneratieve eigenschappen en diverse rijstanden is een nog langere range beslist haalbaar, zeker in de stad. Het laadvermogen van de Proace City Electric bedraagt 800 kg, ongeacht de lengte. Het trekken van een aanhanger is mogelijk tot een gewicht van 750 kg, vrijwel vergelijkbaar met conventionele benzine- en dieselmotoren.

Snel opladen

Voor een goede bruikbaarheid is het snel opladen van een batterij-elektrische bedrijfswagen cruciaal. Via wisselspanning (AC) kan dit zowel met 1 fase tot 32A (7,4kW) als met 3 fasen tot 16A (11,1kW). De Mode 3 laadkabel is standaard inbegrepen. Snelladen (DC) kan via de CCS2-aansluiting tot een piekvermogen van 100 kW. In ongeveer tien minuten kan er 100 kilometer rijbereik bijgeladen worden bij een van de duizenden snelladers in binnen- en buitenland.

Unieke garantievoorwaarden

De Toyota Proace City Electric wordt aangeboden onder het label Toyota Professional. Dat staat voor het ontzorgen van ondernemers. Behalve het echt meenemen van de klant in de energietransitie, biedt Toyota Professional unieke garanties. Standaard is een garantie van vijf jaar of 200.000 kilometer (welke het eerste bereikt wordt). Op de tractiebatterij vult Toyota dit aan met zelfs 15 jaar of 1.000.000 kilometer (tot 70 procent van de oorspronkelijke capaciteit) wanneer de auto in onderhoud is bij een Toyota dealer.

Toyota Oplaadservice

Ondernemers die een Proace City Electric aanschaffen, profiteren van Toyota Oplaadservice waarmee onder andere bij thuis laden een zakelijke stroomverrekening mogelijk is, evenals laden op de zaak en laden onderweg in binnen- en buitenland. Dit kan snel en eenvoudig worden geregeld via één vast aanspreekpunt bij de Toyota dealer.

De nieuwe Toyota Proace City Electric is vanaf medio november leverbaar, maar kan nu al worden besteld bij een van de landelijke Toyota dealers.

Proefrijden

Taxatie

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief
van Toyota van der Geest