Katalysator wordt de laatste tijd steeds meer gestolen.

Bij welke modellen kan diefstal van de katalysator gebeuren?

Bent u in het bezit van een Toyota Prius geproduceerd tussen 2003 tot en met 2009 of een Toyota Auris Hybride geproduceerd tussen 2012 tot en met 2018 dan valt uw voertuig bij katalysator dieven in de smaak. Deze diefstal is voor katalysator dieven vrij eenvoudig en snel te realiseren, waarna ze uw Prius of Auris al snel achterlaten met een schade die kan oplopen van €1.600 tot en met €2.500,- incl. BTW & montage.

katalysator-gestolen-ga-naar-van-der-geest-ter-aar

Voorkomen is immers altijd beter dan genezen, vandaar het verzoek om contact met ons op te nemen wanneer uw TOYOTA in deze reeks valt. Dan kunnen we kijken naar een passende oplossing!

Wat is een katalysator?

In de uitlaat van vrijwel iedere benzineauto zit een katalysator. Deze zorgt ervoor dat bepaalde schadelijke delen in uitlaatgassen worden geneutraliseerd. Dit gebeurt door een chemische reactie die op gang gebracht wordt door edelmetalen.

Wat kost een katalysator?

Als de katalysator gestolen wordt worden er meerdere onderdelen beschadigd en kunnen de kosten oplopen tot € 2500, = incl. montage en btw. Bij dit soort diefstal gaat het om snelheid en gemak (hit & run genaamd). Vaak bent u hiervoor verzekerd, maar moet u een eigen risico betalen. Het is natuurlijk een frustrerende tijdrovende bezigheid wanneer u hiermee wordt geconfronteerd.

Waarom worden juist Toyota katalysatoren gestolen?

De edelmetalen in de katalysator brengen geld op. Toyota heeft haar katalysatoren van bovengemiddeld veel edelmetalen voorzien om op die manier een zo goed mogelijke behandeling te geven aan de uitlaatgassen en dus een zo schoon mogelijk resultaat te krijgen. Deze katalysatoren leveren daardoor dus meer geld op.

Hoe voorkom je diefstal van de katalysator?

Diefstal voorkomen, neem dan even contact op met Toyota van der Geest in Ter Aar. Vanwege de verschillende Toyota modellen en montage mogelijkheden is het aan te raden om telefonisch contact met ons op te nemen voor een passende oplossing voor uw Toyota.